Kirikos

Tη Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στο Sarok Seaside Euphoria στη παραλία της Χαλκίδας, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο και γνωρίσαμε τα μυστικά του μοναδικού Brand ΜΕΤΑΧΑ.
Ο Σπύρος Σιακαβέλλας, Brand Ambassador της Remy Cointreau μας μίλησε για τα 3 διαφορά blends  που αποτελούν το Metaxa 5*, 7* & 12*, και αφού τα γευτήκαμε, μάθαμε με ποιους άλλους τρόπους μπορούμε να τα σερβίρουμε!
Το METAXA   δεν ανήκει στην κατηγορία των cogniac αλλά ούτε και του Brandy, καθώς βάση των κανονισμών για τις διαδικασίες παραγωγής αυτών των κατηγοριών, το METAXA δεν συνάδει με αυτά.  Το METAXA είναι μια ένωση 3 διαφορετικών υλικών / blends : Κρασί Μοσχάτο + Αποστάγματα Οίνου + Blend Βοτάνων .

Το METAXA 5 Stars παράγεται με βάση τα κρασιά Μοσχάτο από τα νησιά της Σάμου και της Λήμνου που του προσδίδουν έναν ώριμο και βαθιά φρουτώδη χαρακτήρα, ενώ εκείνα που καλλιεργούνται στη Λήμνο προσθέτουν ελαφρότητα και φρεσκάδα στο οινόπνευμα. Στη μύτη μπορούμε να μυρίσουμε Βερίκοκο, άνθη πορτοκαλιάς και ροδοπέταλα.  Στο στόμα μπορούμε να γευτούμε άνθη, βανίλια και σταφίδα ενώ στην επίγευση μένει ένα ανθώδες φινίρισμα.

Το METAXA 7 Stars περιέχει περισσότερο κρασί Μοσχάτο που του προσδίδει μια ευχάριστη γλυκύτητα και μια γεμάτη, φρουτώδη γεύση.   Στη μύτη μπορούμε να μυρίσουμε ώριμο ροδάκινο, αποξηραμένο δαμάσκηνο και άλλα αποξηραμένα φρούτα.  Στο στόμα μπορούμε να γευτούμε γλυκά ώριμα φρούτα και καραμέλα toffee.  Τέλος η επίγευση είναι μακρά και πλούσια με φρουτένιο φινίρισμα.Το METAXA 12 Stars δημιουργείται με αποστάγματα οίνου που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια μεσαίου αλλά έντονου καψίματος.  Η παραμονή τους σε αυτα τα καπνισμένα βαρέλια του προδίδει έντονες νότες δρυός και καπνού.  Στη μύτη μπορούμε να μυρίσουμε φλούδα πορτοκαλιού, καφέ, σοκολάτα και καπνισμένη δρυς.  Στο στόμα μπορούμε να γευτούμε φλούδα πορτοκαλιού, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά.  Η επίγευση είναι μακρά και αρωματική με νότες φλούδας πορτοκαλιού και μπαχαρικών

Ολα τα  ΜΕΤΑΧΑ  μπορούν να καταναλωθούν είτε σκέτα ή με πάγο σαν ποτό είτε σε κοκτείλ.

Τη σκυτάλη έπειτα πήρε ο Τρύφωνας Πανούσης, Advocacy & Training Specialist της WS Karoulias, όπου μας μίλησε για τα ελληνικά αποστάγματα της εταιρείας Καρούλιας και συγκεκριμένα για το Τσίπουρο Αγιονέρι και το Ούζο Καζανιστό.
Το τσίπουρο Αγιονέρι είναι ένα  ελληνικό παλαιωμένο απόσταγμα  από τον παραγωγό Οινοποιία-Αποσταγματοποιία Τσιλιλή. Είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων.  Στην όψη του έχει λαμπερό χρώμα με απαλές χρυσοκίτρινες ανταύγειες. Στην όσφρηση είναι  έντονο με ανθώδη χαρακτηριστικά εσπεριδοειδών  και βοτάνων καθώς  και γλυκών μπαχαρικών όπως μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλλα αλλά  και νότες από μέλι, δέρμα και καπνό. Στο στόμα γευόμαστε μια μεσαία βελούδινη ένταση  που ισορροπεί  τα  φρουτα και τα βοτανα καθώς και τα  γλυκά μπαχαρικά με τα αποξηραμένα φρούτα.
Το Ούζο Καζανιστό παράγεται  από τον παραγωγό Στουπάκη με 100% απόσταξη σταγόνα-σταγόνα σε παραδοσιακά χάλκινα καζάνια µε τον πλέον ιδανικό τρόπο, συνεχίζοντας έτσι τη γευστική παράδοση της Χίου και προσφέροντας μοναδικότητα σε κάθε του σταγόνα.  Το Ούζο Καζανιστό Στουπάκης έχει  46% αλκοολικούς βαθμούς και είναι ένα ούζο διπλής απόσταξης που προσφέρει μοναδική απόλαυση. Ένα απόσταγμα που φυλάει στην καρδιά του το χιώτικο γλυκάνισο, δημιουργώντας ένα γευστικό παράδεισο.
Η συνάντησή μας συνέχισε το βράδυ στο Sarok όπου ο Τρύφωνας μας απέδειξε ότι όλα αυτά που μας παρουσιάσαν το μεσημέρι είναι εφικτά ! Δοκιμάσαμε το Negroni που σαν βάση είχε το Metaxa 7* και το PornStar με Metaxa 12*.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα και τους συνδυασμούς σερβιρίσματος στο “MY e/METAXA” σε Appstore & Google Play.
Μια γεμάτη μέρα σε γνώση, εμπειρίες, και μοναδικές στιγμές! Ευχαριστούμε την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας, τον Σπύρο και τον Τρύφωνα καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ξενάγηση στα Κελάρια του METAXA τη Δευτέρα 15/4. Stay tuned!