Kirikos

Πρόταση από Αντώνη Σόγια | Storeys Foodybar Ghetto 3A, Χαλκίδα

Για αρχή θα χρειαστούμε ένα πολύ απλό σιρόπι ζάχαρης 1:1 το οποίο θα αφήσουμε να πάρει μια βράση με τσάι κόκκινης πλατιάς και άνθη αποξηραμένου ιβίσκου το οποίο θα μας δώσει το άρωμα , τη γεύση και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του . Έπειτα , τα χρειαστούμε λευκή Casadores τεκίλα , schweppes pink grapefruit σόδα , φρέσκο lime , ροζ αλάτι και μια μεζούρα των 25/50 ml.

Κόβουμε το lime σε σφήνες ( εάν μας επιτρέπει το μέγεθος τότε το κόβουμε σε 6 σφήνες ) χρησιμοποιούμε τη μια σφήνα για να κάνουμε rim το αλατι στο χείλος του ποτηριού μας και έπειτα κάνουμε muddle 2 σφήνες μέσα στο ποτήρι για να πάρουμε την οξύτητα και τα αρώματα από ολόκληρο τον καρπό του lime. Ρίχνουμε 50ml Casadores blanco τεκίλα στο ποτήρι , 20ml από το σιρόπι κόκκινης πλατιάς , προσθέτουμε πάγο και Schweppes pink grapefruit soda , αναδεύουμε για να ομογενοποιηθεί το cocktail μας και …

Συνταγή

σιρόπι ζάχαρης
50ml Casadores blanco τεκίλα
20ml από το σιρόπι κόκκινης πλατιάς
schweppes pink grapefruit σόδα
φρέσκο lime
ροζ αλάτι

 

Καλή απόλαυση !