Γιώργος Κηρύκος & Σία Ο.Ε

00,00€
Η λίστα παραγγελίας σας είναι άδεια!
Αρχική Σελίδα / Κρασί / Λευκό / Αγιορείτικο Λευκό 750ml

Χονδρική Πώληση και Διανομή - Αγιορείτικο Λευκό 750ml

Πώληση και Διανομή στην περιοχή του Νομού Ευβοίας, και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, καθώς και στο νομό της Βοιωτίας όπως Σχηματαρι, Οινόφυτα, Δήλεσι, Αυλώνα, Τανάγρα, Ασωπία, Άρμα, Πύλη.


Αγιορείτικο Λευκό 750ml
Εμφιαλωτής - Συνεργάτης: Τσάνταλη Α.Ε.
Κωδικός Προϊόντος: 05120001
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Παραγγελίας

* Συσκευασία:

Ποσότητα:

Αμπελώνας: Βρίσκεται στη μοναδική τοποθεσία του Αγίου Όρους και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Μετόχι της Χρωμίτσας. Η έκταση του είναι 700 στρέμματα, σε υψόμετρο από 100-250 μέτρα. Πρόκειται για γραμμικό αμπελώνα με χαμηλή στρεμματική απόδοση.

Τρύγος: Πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου για το Ασύρτικο και ακολουθούν το Αθήρι και ο Ροδίτης.

Κατηγορία: Αγιορείτικος Προστατεύομενη Γεωγραφική Ένδειξη

Τύπος: Λευκός ξηρός Ποικιλίες: Αθήρι, Ροδίτης, Ασύρτικο

Οινοποίηση: Η οινοποίηση πραγματοποιείται στο οινοποιείο Τσάνταλη στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Χαρακτηριστικά: Οίνος με κρυστάλλινη διαύγεια και ελκυστικό ανοιχτό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Η έντονη μύτη του χαρακτηρίζεται από άρωμα φρούτων (ροδάκινο και πράσινο μήλο). Στο στόμα η αίσθηση πληρότητας φθάνει στον ουρανίσκο, αποκαλύπτοντας ζωντάνια και αρμονία.

Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 10ο C – 12ο C με ψάρια τηγανητά ή στη σχάρα, λευκά κρέατα, ελαφρά κίτρινα τυριά και φρούτα.